top of page
20211117_151106 kopie.jpg

Verlies en verlangen

Licht op verlies 

In ieders leven komen ze langs: de situaties die anders gingen dan je ze wenste. Er zijn zoveel soorten van verlies. Vaak heb je de veerkracht wel om ze te boven te komen, soms lijk je echter geen antwoord te hebben. En raak je ook je bedding en innerlijke kracht nog kwijt.

Welk verlies vind jij lastig  te verwerken?

Van je functie, je werkende leven, een dierbare, kinderen die nooit kwamen, je gezondheid, je gevoel van zingeving en identiteit?

Het verlies dat zich hier-en-nu aandient weerspiegelt doorgaans de eerdere verliezen die zich in je leven voordeden. Juist dat maakt het proces van verwerking vaak lastig.  

Licht op verlangen

Verlangen relateert aan de woorden intentie en doel. Als je bereid bent om je in te zetten voor dat wat je wilt bereiken, komt er beweging op gang.

 

Welk verlangen stop jij weg? Weet jij waar je naar toe wilt? Heb je de hoop en het vertrouwen dat je verder zult komen, succes zult hebben?

Meer vervulling in je leven? Relaties die makkelijker lopen? Keuzes die je durft te maken?

Als er geen obstakels zijn ben je er zo.... ! Maar wat als die zich wel in jou en/of in de wereld aandienen?

Coaching

Praktisch gezien ga ik weinig tot niets voor je doen. Wel wil ik de wakkere waarnemer zijn. De mens aan de zijlijn van je leven (professional) die je ziet in hoe je gewend bent met verlies en verlangen om te gaan. Die je aanmoedigt je patronen van overleving te (her)waarderen, afscheid te nemen van dat wat je niet meer past. Die je suggesties aanreikt en laat experimenteren met andere opties dan je gewend bent. Op je weg naar de doelen die jij stelt. 

Therapie

Het lijkt erop dat je in vaststaande denk/voel/handel-patronen bent beland die jou niet meer ondersteunen, in tegendeel, ze zijn je in de weg gaan zitten. Dan kan intensievere begeleiding passend zijn. We kijken naar de gedachten en emoties die je in de weg zitten, met fysieke gewaarwordingen als bron van informatie. Bij de individuele sessies spelen ademhaling, beweging, en aanraking een belangrijke rol. Zo kun je spanning, innerlijke conflicten en ingehouden gevoelens op het spoor komen en meer inzicht krijgen in je karakter en de patronen die je gedrag beïnvloeden. Vaak ontdek je diepere wensen en behoeften en leer je hier beter mee omgaan. Je versterkt daardoor het contact met wat je voelt, wilt en kunt en je gaat steviger op eigen benen staan.

Supervisie

Voor het uitbreiden en verder professionaliseren van je mogelijkheden als (psychosociaal) begeleider is supervisie geschikt. Ik ben supervisor bij de tweejarige post-HBO opleiding omgaan met verlies, liefde en rouw van Land van Rouw.

bottom of page