top of page

Lineke Kamminga

Switch

Als individu, loopbaanbegeleider, coach, en ondersteuner bij verdriet en rouw heb ik een schat aan ervaring opgebouwd. Na dertig jaar werken in het hoger beroepsonderwijs heb ik de overstap naar een eigen praktijk gemaakt.

 

Focus

Dit betekent ook een koerswijziging: mijn focus ligt nu meer op de persoonlijke groei van mensen die er zelf voor kiezen zich verder te ontwikkelen. Die hun verlieservaringen actief willen verwerken of ruimer vorm willen geven aan hun nog niet vervulde wensen en hun vitaliteit willen vergroten!

Daarnaast kun je nog steeds voor werk- en loopbaanvragen bij mij terecht. Voor gerichte arbeidsmarktbenadering verwijs ik je naar collega’s door.

Kwaliteiten

Van nature ben ik nieuwsgierig en belangstellend. Luister goed en hoor ook wat mensen niét vertellen. Minder aangename onderwerpen, die pijn, angst en machteloosheid veroorzaken, ga ik aan. Mijn stijl: aandachtig, licht, mild, betrokken, grondig en creatief. Ik houd van schatten zoeken, en ik waardeer elke kleine vondst! Ik doe aan fine-tuning, voor mij komt het precies, moeten het proces en de uitkomst van mijn werk kloppen. Dat check ik zeker bij je.

 

​Visie

Mijn visie is dat leren in het nu plaatsvindt. Daarom biedt ieder moment van ons contact nieuwe kansen. Om te ervaren, te ontdekken en om andere keuzes te maken. ​Mijn passie is om wat stilstaat in beweging te brengen. Daarvoor is stilstaan-bij nodig. Tijd nemen en het-even-niet-weten zijn voor mij essentiële fases in het proces. Ik zie veel facetten, en ben niet snel door één perspectief overtuigd. En-en heeft voor mij de meerwaarde van het insluiten van polariteiten: naast licht is er zwaar, helder heeft diffuus als tegenhanger en zonder verlies geen verlangen.

Bronnen: opleiding en ervaring

Als persoon en (loopbaan)coach ben ik met lichaamsgerichte therapie bekend. Recent heb ik mij verder ontwikkeld in het werken met gestolde rouw (voortgezette opleiding Land van Rouw, 2019). De systemische benadering is hierbij een belangrijke invalshoek. Die zet ik al ruim tien jaar in (opleiding familieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut, 2006). Voor een holistische aanpak deed ik de opleidingen spirituele psychologie (ISSP, 2010), basis narratieve mediation (expertisecentrum Conflictmanagement, 2013) PsychoSociale Basiskennis (Con Amore, 2020) en Vallei-coach (Vallei-orgasme, 2020. Als (studie)loopbaancoach bij de Hanzehogeschool heb ik 30 jaar ervaring met in-, door-, en uitstroombegeleiding. Ik ben Noloc-gecertificeerd. Het geven van de loopbaantrajecten Take a Chance (45+-55  jaar) en Pinot Gris (55-65 jaar), mindfulness trainingen en lotgenotengroepen nabestaan na zelfdoding heeft mijn expertise als trainer en begeleider gevoed. Ik neem deel aan drie intervisiegroepen, heb een supervisor, en volg nascholingen.

logo_landvanrouw.jpg
logo[3].png
Logo-Noloc-Erkend-Loopbaanprofessional-1
logo.png
10846210_686089591508186_881776612511873
Vallei_logo-roze-transp-500.png
bottom of page